8 znakova da vam se bivši dečko i dalje mota po glavi (i životu)

8 znakova da vam se bivši dečko i dalje mota po glavi (i životu)

August 7, 2018 Aus Von luca

Iako pokušavate da ubedite sebe da je sve u redu, ove stvari vas odaju…

Normalno je da svi na početku veze partnera uporedimo s bivšim i razmišljamo kako je bilo tada, a kako je sada. Međutim, ako bivšu ili bivšeg sadašnji partner često spominje, može biti zabrinjavajuće jer nova veza ne može ići napred opterećena prošlošću.

Bračna savetnica Joan Sherman upozorava da svaka priča ili anegdota koju ispričamo o bivšoj ljubavi sadašnjem partneru može povrediti njegova osećanja jer je zaljubljen u vas. Stoga, dobro razmislite pre nego što spomenete super trbušne mišiće bivšeg dečka.

Skrivanje prošlosti

Nije dobro ni ćutati ili skrivati prošlost jer suprotna strana može pomisliti da ste nešto loše učinili ili da još uvek patite. Ako ste primetili da partner nikada ne želi da komentariše prošlu vezu, suptilno započnite temu i saznajte šta stoji iza njegove ćutnje.

Uhođenje putem neta

Ako partner stalno proverava status bivše na Facebooku i surfuje po internetu u nadi da će saznati neke nove informacije, vreme je za ozbiljniji razgovor. Stručnjak za veze i odnose i autor knjige „Muškarci su s Marsa, a žene s Venere“, John Gray, ističe da istraživanje o bivšoj ljubavi i igra detektiva jeste znak da nešto nije u redu.

„Ako partner stalno ima potrebu da zna što se događa s bivšom ljubavi, zapostavlja novu vezu“, objašnjava John Gray i savetuje da se dobro zapitate želite li takvu osobu pored sebe pre nego sve postane ozbiljnije.

 

Kontakt s bivšima

Kada s bivšima ostanete u prijateljskim odnosima, u redu je da se ponekad čujete, razmenite SMS poruke ili e-mailove, ali mora postojati granica. Takođe, pitanje je šta iz sadašnjosti delite s njima. Savetnica Carolyn Hax smatra da je preterano s bivšima raspravljati o novom partneru, razglabati o eventualnim problemima ili deliti intimne trenutke. Ta pravila bilo bi pametno primenjivati posebno kada je veza nova jer se tada stiče poverenje između partnera. Bivši partneri, ako su dobri prijatelji, neće imati ništa protiv da se malo udaljite.

Kutija s uspomenama

Ulaznice s koncerata, fotografije i ostali suveniri na kraju svake veze dio su procesa prebolevanja. Kada se taj proces završi nema potrebe da se čuva svaka sitnica, posebno ne na vidljivim mestima.

 

Nastavak na sledecoj  strani..

Seiten: 1 2