Bik: Uvek govori istinu i do svega dolazi na posten nacin – On je najbolji!

Nije preterivanje ako se kaze da je on rodjen u neko potpuno pogresno vreme. To nije preterivanje nego je cinjenica. On prosto uopste ne podseca na lose ljude kojih toliko ima u vremenu u kojem zivimo. On samo podseca na one dobre ljude kojih je tako malo ostalo na ovome svetu…

 

Nije mu vazan cilj nego mu je vazan nacin uz pomoc kojeg ce doci do odredjenog cilja. Sve sto bik cini, on cini na neki ispravan nacin i on sebi ne dopusta niti jedno lose delo. Bik je zapravo covek kod koga su prave vrednnosti jos uvek na ceni i uvek ce to biti tako. Pa tako dok su drugi ljudi zaboravili na iskrenost, postenje i dobrotu, njemu je  do svega toga izuzetno mnogo stalo.

Da bi se bik upoznao potrebni su samo trenuci. On je prosto covek koji nema razloga bilo sta da skriva pa to nikada ni ne cini. Kod njega je sve primetno, a kod njega je najvise primetna dobrota.

Medjutim, upravo je dobrota najveci krivac za tugu u zivotu bika. Njega je dobrota izuzetno mnogo kostala u zivotu, a ona njega kosta i sada. Upravo je bik zbog dobrote mnogo ispastao u zivotu, a on zbog nje ispasta i sada. Bik je oduvek prema svima bio dobar, ali to niko nije umeo da ceni.

Kada su u pitanju osobine bika, onda se jedna osobina uvek istice, a naravno da je rec o iskrenosti. Stalno se govori o iskrenosti bika, ali se o njoj govori sa punim pravom. Upravo je bik surovo iskren covek koji uvek govorio istinu ma kakva da ona bila. Istina je za bika nesto sveto i on prosto mora da je saopsti.

Nastavak na sledecoj stranici…