Draga NADO, danas je tvoj dan i tvoje ime je VRAĆA VERU U DOBRO!

Draga NADO, danas smo rešili da te podsetimo koliko je vredno ime koje te krasi. To savršeno ime koje vraća veru u dobro pri samoj zvučnosti.

Znaj da imaš prelepo ime i toga treba da budeš svesna i da se ponosi sa njim.

Vlastito žensko ime Nada je veoma popularno. Samim tim što je kratko ime, a to je danas veliki trend. Ovo vlastiti žensko ime je veoma zastupljeno u zemljama regiona.

U ranija vremena se verovalo da je ime Nada nadimak od imena Natalija,Nadežda, Nastasija, Nataša… Medjutim, u današnje vreme ime Nada se koristi kao samostalno ime.

Ono što vas sigurno zanima je poreklo i značenje imena Nada. Zbog značenja veoma je popularnoedju roditeljima koji to prate.

PRIDRUŽITE NAM SE i zabavite se sa nama svakog dana. KLIKNI >>>OVDE<<<

Prvo ćemo vam reći više o poreklu vlastitog ženskog imena Nada.

Etimolozi veruju u dve tpeijš porekla vlastitog ženskog imena Nada. Prva je da je ime nastalo od slovenske ili čak srpske reči “nada” što znači: verovati; imati vere; imati nadanja; očekivati; želeti ostvarenje nekih ciljeva ili želja.

Prema drugom verovanju etimologa o poreklu imena ono je nastalo od arapske reči Nadiyya. Ova reč u prevodu znači: plemenita; ljubazna; velikodušna; dobrodušna; draga; mila; darežljiva.

Sama osnova reči Nada ili korenska reč koja je nada označava verovanje u pozitivan ishod. Pozitivan stav. Znači rešenje bilo kok životnog problema.

Neki etimolozi pak smatraju da je ime Nada nastalo iz grčkog porekla. Nastalo od boginje nađe ili ti duha nade. Njeno ime je bilo Elpidu. U ovo poreklo iako malo njih veruje ipak postoji etimološka verovatnoća.

Nastavak na sledećoj stranici…