Evo kakvu SUDBINU donosi Venera u znaku Device (do 7. avgusta 2018. godine)

Evo kakvu SUDBINU donosi Venera u znaku Device (do 7. avgusta 2018. godine)

Juli 26, 2018 Off By luca

venera u Devici je požrtvovana, spremna da se bori za ljubav i vrati nas na pravi put sreće i iskrenosti – evo šta nam sudbina donosi do 7. avgusta 2018. godine!

Venera je planeta koja primarno vlada emotivnom stranom čovekove ličnosti. Podstiče izražavanje emocija, sve bliske odnose koje imamo sa drugima, pa tako i ljubavne odnose, zatim, humanost, kreativnost, umetnost, estetiku i modu, kao i uživanje u svakodnevnim stvarima i aktivnostima.

Venera je u znaku Device na mestu svog pada. Pad predstavlja ugroženo dostojanstvo jedne planete. Ali, nikako se ne može tumačiti bukvalno. Venera u Devici itekako ima sav Venerin potencijal, kao i Venera na mestu svog sedišta, tj. Venera u Vagi ili Biku, ili pak kao egzaltirana Venera. Jedino što je razlikuje od Venere u visokim dostojanstvima, tj. na položaju ili egzaltaciji, jeste način na koji predstavlja svoje osobine. Na primer, rečeno je da je Venera simbol humanosti. U znaku Device koji simboliše brigu, negu i služenje, Venera dobija još snažniji humani poriv, a ono što je čini slabom jesu upravo njena slabost i bolećivost prema onima kojima pomaže i ljudima uopšteno. Venera u Devici prvo deluje najhumanije, ali sagori u toj svojoj humanosti, pa postaje žrtva i gubi sebe. Evo, ovo bi mogao biti jedan prikaz planete kakva je Venera u slabom planetarnom dostojanstvu.

 

U ovom perodu, dok je Venera u Devici, svi koji imate naglašene crte brižnosti, požrtvovanosti i humanosti – ovo je vaše vreme. Potreba za pružanjem pomoći drugima i kada oni to ne traže… I onima koji su vam najbliži, i onima koji su vam bliski, i onima koje prvi put vidite… I nema potrebe da to potiskujete… Ovo je vreme, kada svi jedni drugima treba da pokažemo da smo samo jedno – da smo dobri ljudi, da nismo loši, kao što mislimo, ili kao što nas stalno putem medija uveravaju. Samo smo se možda malo udaljili, i to ne samo jedni od drugih, već od sebe samih. Međutim, sjajno je što se možemo vratiti na taj put sa koga smo skrenuli. Venera u Devici nas uči da pomažući drugima, mi zapravo pomažemo sebi samima.

Priče, poput „prvo pomozi sebi, pa onda misli na druge“, totalno su apsurdne, jer svi smo mi jedno, svi smo mi energija, svi smo mi deo jednog Izvora. Ako ste baš izraženo brižni, požrtvovani i humani, važno je samo da u ovom periodu ne izgubite granicu i ne sagorite. Najveći je dar pomoći drugima, ali i taj dar ima svoj usud, ako se pretera, a taj usud je žrtvovanje. Ako ste žrtva određenog vida nasilja, ovaj period će vas kroz teške lekcije naučiti kako je neminovno reći „ne“. Mnogo više posla će imati svi koji se bave humanim zanimanjima i aktivnostima. Možda vam dođe i da kažete sebi – šta mi je sve ovo trebalo, ali samo na kratko. Može se vrlo lako dogoditi da se zauzmete za osobu kojoj uopšte nije potrebna pomoć, ili ne želi da je prihvati, za osobu koja laže i manipuliše i to posebno u periodu do 27. jula kada će biti izražen uticaj konjunkcije Marsa i Ketua. Ali, sve i da vam se spomenuto dogodi, ne očajavajte, to je vaša karmička lekcija iz koje možete naučiti mnogo toga.

Što se tiče odnosa sa drugim ljudima, mnogi će biti zatvoreni u pokazivanju osećanja, ali to će nadoknaditi vaša dobra i plemenita dela. Venera u Devici deluje hladno na prvi pogled, no to je samo njen loš „marketing“ koji ima za svoje emocije. Zato, nemojte u ovom periodu prosuđivati emocije drugih „na prvu loptu“. Iza nepristupačne i samoj sebi dovoljne spoljašnjosti, krije se najdivnije biće, koje je samo mnogo puta ranjeno dok se davalo drugima, a i dalje veruje da postoje dobri ljudi, samo trenutno nema snage. Venera u Devici je poput Pepeljuge. Ako, na primer, primetite da je neko zatvoren i nepristupačan, a pritom u ovom periodu imate intenzivan odnos sa njime, ili da se neko koga dugo poznajete prilično promenio i zatvorio, ne ignorišite ga, priđite mu, jer su mu, bez obzira na sve, upravo sada najpotrebnija pomoć, topla reč, zagrljaj.

Kada se radi o ljubavnim odnosima, tu situacija neće biti niti malo vesela. Najveći stereotip u astrologiji je da je Venera u Devici hladna. Ne, Venera u Devici voli još većom snagom nego egzaltirana Venera u Ribama, sa još daleko snažnijim zanosom, samo što mnogo više bira koga će voleti i skoro uvek napravi pogrešan izbor, koji je na koncu košta samoće i patnje. Sasvim logično, jer Devica je Merkurov znak što govori o pretpostavkama, a ljubav i pretpostavke nikako ne idu pod ruku. Venera u Devici se od silnih pretpostavki pogubi i ode u iluziju.

Drugim rečima, ovaj period vam nikako neće biti lak, ukoliko ste nesrećno zaljubljeni u neku osobu. Nekome će doneti ulazak u vezu sa osobom u koju je nesrećno zaljubljen, ili – zato što će Merkur krenuti retrogradno – obnovu nesrećne veze. I šta drugo reći, kada i sami znate, ili makar možete pretpostaviti, sem – pazite se, ishod svega može biti još veća patnja i tuga. Ako vas zanima obnova nesrećne veze, ili to da li će se rešiti situacija u nesrećnoj vezi u kojoj ste, odgovor glasi – možda će na kratko delovati da hoće, ali neće. Posmatrajte sve, koliko god više možete, očima razuma, s obzirom na to da će vas jedan ili dva pogrešna, idealistična uvida ili čak poteza, sigurno koštati još veće patnje, tuge, boli. Ukoliko samo patite za osobom koja nikako ne želi vezu sa vama, ili je između vas dvoje odavno kraj, ili je pak platonski odnos gde nikada nije bilo početka, rešenje leži u tome da za početak prenesete svoj fokus na vedrije životne teme. Zapravo, ovo važi za sve vas koji na bilo koji način volite nesrećno.

 

Nastavak na sledecoj strani…

Seiten: 1 2 3