Hoćete da vam vaša simpatija uzvrati ljubav? Pokušajte sa ovim LUDIM starim običajim!

Hoćete da vam vaša simpatija uzvrati ljubav? Pokušajte sa ovim LUDIM starim običajim!

Juli 17, 2018 Off By luca
Vredi probati

U narodu su poznate mnogobrojne vradžbine i načini pomoću koji su devojke pokušavale da osvoje momka, ili obrnuto. Kažu da ljubav ne zna za granice, što se vidi i u starim folklornim običajima.

A u svakom slučaju ako primetite neke čudne pojave ili često vidite krila ili glavu slepog miša znaćete da je neko bacio oko na vas.

 

Na Ivandan pre izlaska Sunca devojka treba da ide u polje i da nabere Ivanjdanskog cveća i da splete venac i propusti ga kroz svoju košulju, pa posle nekoliko dana uzastopce kroz taj venac pogleda momka koji joj se dopada. Veruje se da će momak posle da luduje za njom.

Momak i devojka kojima nije uzvraćena ljubav odu u crkvu uoči nekog praznika i traže ključeve od crkvenjaka i te ključeve operu u izvorskoj vodi, tom vodom treba isto da se umiju i da je malo popiju jer se veruje da izvorska voda omekšava i najtvrđa srca.

Ako devojka hoće da je momak zavoli uhvati slepog miša, zakolje ga srebrnim novčićem, odseče mu krila i toga momka krišom gleda kroz ta krlia tri puta u predvečerje u neparne dane (ponedeljak,sreda, petak), pa će momak biti njen.

Nastavak na sledecoj strani…

Seiten: 1 2