Jarac: Jeste plemenit i posten, ali je isto tako i pravican i ponosan covek!

Sa njim je sve moguce i sa njim sve dolazi u obzir. Sa njim je moguca sreca, ali je sa njim moguca i tuga. Jarac je covek koji se ponasa prema ljudima samo onako kako zasluze, a onaj covek koji je dobar prema njemu moze se nadati samo sreci u zivotu…

 

Takav je kakav jeste i njegovu promenu nikada niko nece docekati. Jarac je covek koji u svemu polazi od sebe i on sebi ne dopusta greske. On je se oduvek ponasao prema ljudima onako kako je bilo potrebno i zbog toga on ni ne pomislja na promenu. Svi oni ljudi koji poznaju jarca mnogo govore o njegovoj tvrdoglavosti. Da, jarac jeste tvrdoglav, ali je upravo zbog toga toliko poseban. On zbog svoje tvrdoglavosti sebi ne dopusta nikakvu promenu u zivotu i zbog tvrdoglavosti se ponasa potpuno isto.

Jarac svima zeli da pomogne. On je pre svega veliki covek i on ima veliku dusu. On je spreman svim ljudima da pomogne, a on zaista nikada nista ne trazi zauzvrat. Medjutim, one osobe koje smatraju da mogu iskoristiti njegovu dobrotu zapravo zive u zabludi. To sto je jarac dobar i plemenit ne znaci da je on naivan. On je covek koji nikada nikome ne bi mogao dopustiti da koristi njegovu dobrotu i to niko ne treba ni da pokusava.

Jarac je oduvek do svega u svom zivotu dolazio na neki posten nacin. Uspesi do kojih je dosao su samo njegova zasluga i on zaista nikada do uspeha nije dolazio po svaku cenu. Ne treba jarcu nista u zivotu ako do toga moze doci samo na neki neposten nacin. Oduvek je jarac bio cuvar pravih vrednosti i zbog toga je njemu toliko mnogo stalo do postenja.

Nastavak na sledecoj stranici…