Kako da otkrijete da li vas voli Jarac: 5 netačnih i 10 tačnih verovanja o njima. Šta se to krije iza grube fasade rođenih u znaku Jarca…

Kako da otkrijete da li vas voli Jarac: 5 netačnih i 10 tačnih verovanja o njima. Šta se to krije iza grube fasade rođenih u znaku Jarca…

Juli 10, 2018 Off By luca

Mnogo zanimljivih stvari krije se ispod grube fasade rođenih u znaku Jarca…

 

Da li ste nekada čuli za izraz ,,starmali“? Telo deteta, a mudrost sedamdesetogodišnjaka. Malo dete, a govori kao veliko, preozbiljno je za svoje godine, ima fine manire, neprestano iznenađuje zrelim komentarima, te mu u očima vidite tu iskru, koja otkriva bistrinu njegovog uma? Takvo dete vrlo verovatno ima neku važnu planetu u znaku Jarca ili naglašen Saturn u svom natalnom horoskopu.

 

 

laskom tranzitnog Sunca u znak Jarca, kalendarski počinje zima na severnoj Zemljinoj hemisferi. Baš zato će, 0* Jarca u astrologiji simbolisati prvu pahulju snega i prvi hladan, suv zimski dan.

 

 

Jarac pripada grupi kardinalnih znakova, tj. znakova kojima počinju godišnja doba. Pored Jarca, kojim počinje zima, tu su Ovan, kojim počinje proleće, Rak, kojim počinje leto, te Vaga, koja označava početak jeseni.

 

 

Oni takođe označavaju četri pravca. Ovan je povezan sa istokom, Vaga sa zapadom, Rak sa severom a Jarac sa jugom. Ovi znaci su vrlo aktivni i dinamični. Do uspeha dolaze sa teškoćom i za to se moraju boriti. Život im je često pun raznih promena i kriza. Ipak, nakon svih borbi i napora dolaze do uspeha.

 

 

 

Pored toga, Jarac spada i u kategoriju zemljanih znakova, skupa sa Bikom i Devicom. Zemljane znakove kroz život primarno vodi ideja o sticanju materijalnog, kako bi ostvarili osećaj sigurnosti. Zemlja se smatra najgrubljem elemntu. Zato označava one konkretne stvari, koje se mogu opipati, videti, omirisati, čuti ili probati.

 

Bik je vezan za plodnu zemlju, Devica vlada žitnim poljima, obalama ali i dolinama, dok se Jarac povezuje sa visokim kamenim liticama. Od svih zemljanih znakova najambiciozniji je Jarac, najvrednija je Devica a Bik je najveći hedonista.

 

Praktični i materijalno orijentisani…

Sada, kako napraviti sintezu i predstaviti kardinalni, ženski, zemljani znak Jarca? Pre svega, Jarčevi su vrlo praktični i često materijalno orjentisani. Oni odlično znaju kako funkcionišu materijalni principi. Najstrpljiviji su i najdisciplinovaniji od svih znakova. Ciljeve ostvaruju polako, bez žurbe, ali sigurno. Uvek su realni i ne lebde previše. Tačno znaju da procene svoje mogućnosti.

 

 

Prvi (dnevni) vladar znaka Jarca je Saturn, planeta prošlosti, tradicije, istorije, ali i planeta, koja u našoj karti podiže bedeme, stvara blokade, komplekse i inhibira različite životne procese. Jarac od prvog udaha živi pod Saturnovom disciplinom, te mu isti taj Saturn daruje ambiciju i želju za svetovnim uspehom. Jarac uvek želi da ostavi trag u vremenu i da se o njemu priča, kada njega jednom više ne bude.

 

Mnogi će za Jarčeve reći da su oholi, sebični i da misle samo na sebe, ali ni to nije u potpunosti tačno. Jarčevi, kao što je već rečeno, će uvek želeti da ostvare više od drugih, ali vrlo retko će to biti zbog ličnih ciljeva. Jarac je pod vlašću Saturna, a Saturn je taj koji uvek ostavlja nešto svetu.

 

Jarac će uvek težiti većem, boljem, jačem… Njegovu upornost će malo ko shvatiti, jer će se Jarac uvek prvi popeti na najviši planinski vrh, a tu ima mesta samo za jednog.

 

 

Jarac je strateg, vođa, mudrac. On jeste kardinalan, brz znak, ali nikada neće udarati glavom o zid. Svaki njegov potez je pažljivo promišljen, isplaniran i tako suptilan, da ga ,,protivnik“ (u bilo kojoj sferi života) neće uvideti, sve dok ne bude prekasno. Jarac može da se inati godinama, a da to druga strana ne shvati.

 

Već je rečeno da Jarac neguje tradicionalne vrednosti, pa se često uz to Jarcu pripisuje i preterana konzervativnost. Ali, drugi (noćni) vladar Jarca je Uran, planeta suprotnosti, reformi, novog i nekonvencionalnog. Postoji mnogo slojeva ispod Jarčeve spoljašnjosti obojene Saturnom.

 

 

Jarac je možda najčvršća, nepomična stena, ali sigurno ste u prirodi videli mali potok, koji se probija kroz planinski krajolik. Voda (koja uvek simboliše emocije) će uvek naći svoj put. Iako je Jarac možda izvana hladan i nezainteresovan, ispod tog leda se krije vulkan emocija, do kojeg treba pronaći pravi put. Kamenog pogleda, savršenog rasporeda kostiju lica, Jarac nisu najekspresivniji znak kada su emocije u pitanju, ali je zato njihov osmeh u uglu usana najveseliji, a suze najiskrenije.

 

 

Saturn, primarni vladar Jarca, je i planeta samoće i ćutanja. Jarac nije uvek jak na rečima, on ne izjavljuje ljubav, ali je on zato pokazuje konkretnim postupcima. ,,Res, non verba!“ – ,,Dela, a ne reči“, kako bi rekli stari Rimljani.

Nastavak na sledecoj stranici…

Seiten: 1 2