Mesečni horoskop za AVGUST: Ovan stavlja partnera na „listu čekanja“, Devicama bi bilo bolje da ne lažu…

Mesečni horoskop za AVGUST: Ovan stavlja partnera na „listu čekanja“, Devicama bi bilo bolje da ne lažu…

August 8, 2018 Aus Von luca

Avgust – centralni letnji mesec, pripremio je za nas mnogobrojne zgode i ugodne momente, ali i one druge kojih bi se trebalo pripaziti.

 

Očigledno je da je pred nama još jedan, energetski vrlo jak, ali nestabilan mesec. Sada imamo mogućnosti i da ispravimo neke greške iz prošlosti…

11. avgusta imamo mlad Mesec i delimično pomračenje Sunca u znaku Lava – poslednja eklipsa u ovoj godini – peta po redu – sa kojom se ciklus „okidača“ za nove životne faze završava. U trenutku eklipse – konjukcija Sunca i Meseca sa retrogradnim Merkurom dodatno naglašava da se bliži kraj svemu onome što je odslužilo svrhu u našem životu.

OVAN

Ljubav
U ovom mesecu za vaše partnerske odnose važi – dobićete tačno ono koliko ste spremni da date. Zato, dobro razmislite pre nego što odlučite da se u potpunosti posvetite sebi, svojim prioritetima, bilo da su to prijateljstva ili poslovni segment i da voljenu osobu stavite negde na „listu čekanja“. Vaš vladar Mars i partnerska planeta Venera biće jednim delom avgusta u trigonskim znacima, što će delimično poboljšati komunikaciju, a svakako pojačati strast, ali ne možete da se oslonite samo na to. Ukoliko ste u braku, moraćete da pronađete balans između porodičnog i poslovnog segmenta, ali i da sa partnerom više poradite po pitanjima finansija – pošto će i to jednim delom unositi napetu atmosferu u odnos. Ukoliko ste slobodni, trigonski aspekt Marsa i Venere aktiviraće vas u kontaktima sa suprotnim polom. No, pitanje je koliko odnosi započeti tokom avgusta mogu biti trajni, a koliko će sve ostati samo na nivou avanture, zabave i dobro provedenog zajedničkog vremena. Neke od vas možda još uvek interesuju bivši partneri i sigurno je da će tokom ovog perioda biti više kontakata sa njima.

Posao
Strpljenje vam neće biti jača strana ovog meseca, ali moraćete negde da naučite da funkcionišete onako kako morate i da se prilagodite trenutnim okolnostima. Retrogradnost vašeg vladara, kao i Merkura, vraća vas unazad i podstiče da ispravite propušteno, da završite ono što ste započeli i raščistite sve ono što se nagomilalo. Bolji uslovi i jače aktivnosti, kao i lakši dogovori kreću tokom treće dekade meseca. Po pitanju finansija pomalo nestabilno u prvoj polovini avgusta, kasnije dolazi do poboljšanja.

Zdravlje
Često ćete se osećati iscrpljeno i na ivici živaca. Potrebno vam je više odmora, ali i kretanja, opuštanja. U drugom delu avgusta ćete lakše funkcionisati, ali tada treba obratiti više pažnje na navike i način ishrane.

BIK

Ljubav
U vašim partnerskim odnosima – nestabilno. Vaša vladarka Venera biće u svom sedištu i znaku Vage i imaće jednim delom avgusta dobar aspekt sa planetom partnerskih odnosa, Marsom – ali ovo više govori o nekom povremenom poboljšanju komunikacije i aktiviranju hemije između vas i partnera, ali ne i o suštinskoj stabilnosti. Mnogo će jače delovati kvadratni aspekt Urana iz vašeg znaka na Marsa, što govori o tome da će češće dolaziti do nekih napetih momenata, pa čak i jačih rasprava između vas dvoje. Venera u Vagi traži diplomatiju, balans i harmoniju, a vi sa Uranom u svom znaku ste sve, samo ne diplomatski raspoloženi i „harmonični“. Drugi deo avgusta će jednim delom biti opušteniji i tada biste mogli da napravite neku promenu u odnosu – otputujte, malo se provedite, rasteretite – to bi moglo da utiče na poboljšanje vašeg odnosa…makar jednim delom. Bikovi koji su slobodni, u prvoj polovini avgusta će biti jednom nogom u prošlosti, jednom u sadašnjosti, a ni jedno ni drugo neće funkcionisati baš najbolje. Sačekajte treću dekadu avgusta koja vam donosi stabilnije ljubavne prilike.

Posao
Ulazak Venere u znak Vage pogodovaće posebno onima koji rade u sektoru usluga, a u svakom slučaju će označiti vaše jače okretanje ka poslovnom segmentu. Biće potrebno nešto više prilagođavanja, naročito sa autoritetima, dok ćete sa poslovnim partnerima i kolegama imati promenljiv odnos. Povremeni zastoji u dogovorima i nestabilna realizacija pokrenuće se ulaskom u treću dekadu avgusta. Ovo je period u kojem možete da pokrenete i neke svoje planove ili ideje koje su duže vreme na čekanju.

Zdravlje
Iako se, generalno gledano, nećete osećati loše – zdravstveni segment je ipak bolji u drugom delu avgusta.

BLIZANCI

Ljubav
Tokom celog meseca biće aktuelan kvadratni aspekt Merkura koji vlada vašim znakom i Jupitera, planetom partnerskih odnosa. Ovaj aspekt govori o problemima u komunikaciji, o teškom usklađivanju i naglašenoj egocentričnosti i kod vas i kod voljene osobe. U prevodu – oboje ćete sami sebi biti na prvom mestu, a ne vaš odnos i njegova dobrobit. Baš iz tog razloga, kvalitetnih momenata između vas dvoje će biti malo, a onih u kojima ste sukobljeni ili različitih mišljenja i stavova – mnogo više. Same ove pozicije ne govore o okončanjima odnosa, već pre o nemogućnosti da budete stabilni i posvećeni na pravi način jedno drugom. Od vaše sposobnosti da povremeno popustite i prilagodite se onoj drugoj osobi, zavisiće i koliko ćete se dobro osećati u svom partnerstvu tokom avgusta. Slobodni pripadnici znaka biće društveniji nego inače, mesto ih neće držati ni na dva minuta. Venerin ulazak u vaše polje ljubavi tokom prve dekade avgusta doneće ljubavne prilike (a ponekad i neprilike) koje će vas pratiti tokom celog meseca. Ima šanse i za pokretanje veze koja će krenuti dosta lepršavo, dinamično i zanimljivo.

Posao
U prvoj polovini meseca vaša će organizacija i koncentracija biti na dosta slabom nivou. Započinjaćete sto poslova odjednom, i naravno – malo se „pogubiti“ u svemu. Zbog nekih vaših propusta i grešaka, mogući su i problemi sa kolegama i saradnicima. Pokušajte da se više fokusirate i odredite prioritete. Od drugog dela avgusta počinjete polako da funkcionišete na svoj stari način. poslovni segment se stabilizuje, a vama se otvaraju nove prilike za dogovore i poboljšanje pozicija.

Zdravlje
Vladar polja zdravlja i životnih navika ide retrogradnim hodom većim delom avgusta, što vama skreće pažnju na to da je vreme da se pozabavite zdravstvenim segmentom ozbiljnije i vodite računa o sebi.

RAK

Ljubav
Venera ulazi u znak Vage i vaše polje doma, porodice i stabilnosti – donoseći vam mogućnost da jednim delom stabilizujete i harmonizujete odnos sa voljenom osobom. No, ne računajte da će to biti lagan „posao“ jer će prilagođavanje biti potrebno i sa vaše i sa partnerove strane. U svakom slučaju – u prvoj polovini avgusta će to biti teži zadatak, dok bi drugi deo meseca ipak trebao da pokrene situaciju između vas dvoje konkretnije i uz više pozitivne energije. Pogotovo poslednjih nedelju dana ovog meseca mogu dovesti do otvorenijih i iskrenijih razgovora između vas i voljene osobe. Tada ćete biti i više raspoloženi za zajedničke aktivnosti, planove, možda čak i odlazak na godišnji odmor ili na kraće putovanje. Ukoliko ste slobodni, ne računajte na neke posebne emotivne prilike većim delom avgusta. Neki od vas će još uvek biti pod utiscima prošlosti, drugima će više odgovarati da budu sami i da se posvete sebi ili svojim prijateljima. No, ulaskom u treću dekadu meseca iz sna i učmalosti će vas probuditi osoba koju upoznajete preko prijatelja ili preko kolege na poslu. Ovo već može biti zanimljiva i inspirativna priča…

Posao
Finansije, naplata potraživanja i načini na koje zarađujete novac, odnosiće vam veliki deo energije tokom avgusta. Moguće je da ćete neke poslove uspeti da naplatite tek tokom treće dekade meseca. Generalno gledano – više se posvetite saradnjama i partnerskim odnosima. Nekih manjih problema može biti, ali ono što ne budete uspeli da rešite tokom prve dve dekade avgusta, rešićete u poslednjoj nedelji meseca. Taj period izuzetno pogoduje i onima koji su nezaposleni ili traže dodatne načine zarade.

Zdravlje
Zdravstvena situacija nije ni malo loša. Malo povedite računa o ishrani i o većoj fizičkoj aktivnosti. Stariji Rakovi neka povremeno kontrolišu pritisak i holesterol.

 

Nastavak na sledecoj  strani…

Seiten: 1 2 3