Mnogi ce napraviti gresku: Mozete li Vi resiti ovaj zadatak?!

Skoro da ne prodje niti jedan dan, a da vam mi ne pripremimo neki matematicki zadatak ili mozgalicu. Mi to cinimo, jer znamo koliko volite da resavate matematicke zadatke i mozgalice. Upravo zbog toga vam mi i ovoga puta donosimo jedan matematicki zadatak, samo sto ovaj zadatak nije jednostavan kao neki predhodni. Zapravo je ovaj zadatak tezak za resiti…

 

Neki zadaci su veoma lagani i vi ih mozete lako resiti. Medjutim, zadatak koga vam ovoga puta donosimo nije lagan i zbog toga necete moci lako da ga resite. Da bi dosli do tacnog resenja ovog zadatka bice vam potrebno kako mnogo opreza, tako i velika koncentracija. Vi trebate da obratite paznju na svaki detalj ovog zadatka, jer samo na takav nacin mozete doci do njegovog tacnog resenja.

A vi kod resavanja ovog zadatka morate narucito mnogo racuna da povedete o redosledu matematickih operacija. Vi trebate da shvatite koja matematicka operacija ima prednost u odnosu na neku drugu.

Izdvojite malo svog dragocenog vremena i pokusajte resiti ovaj zadatak. Ali i ako ne uspete, ne brinite, mi cemo vam tacno resenje ostavit ispod.

Nastavak na sledecoj stranici…