Mozete li Vi uspesno resiti ovaj interesantan zadatak?!

U poslednje vreme vam svakoga dana pripremamo zadatke. Mi smo primetili da vi volite da ih resavate i da su vam zanimljivi i zbog toga se trudimo da vam svakoga dana pripremimo po neki. A upravo zbog toga mi vam i ovoga puta donosimo jedan zadatak. Medjutim, ovaj zadatak zaista nije previse tezak i zbog toga ce mnogi uspeti da ga rese…

 

Neki zadaci su veoma teski, a ovaj koga vam ovoga puta donosimo je samo zanimljiv. Ipak, da bi vi dosli do tacnog resenja ovog zadatka pre svega vam je potrebno mnogo koncentracije i truda. Ovaj zadatak nije tezak, ali ce zapravo mnogi pogresiti pri njegovom resavanju i to samo zbog nedostatka opreza. Vi trebate pre svega da razmislite o redosledu matematickih operacija kod ovog zadatka, jer je to zaista najvaznije. A takodje trebate da povedete racuna o svakom detalju, jer samo na takav nacin mozete izbeci greske.

Izdvojite malo svog dragocenog vremena, razmislite o ovom zadatku i pokusajte ga resiti. Ali i ako ne uspete, ne brinite, mi cemo vam tacno resenje ostaviti ispod.

Nastavak na sledecoj stranici…