Najekstremniji od svih znakova: Ili je opsesivno zainteresiran ili potpuno ignorira!

Najekstremniji od svih znakova: Ili je opsesivno zainteresiran ili potpuno ignorira!

2 Augusta, 2018 Off By luca

OVO je najekstremniji od svih znakova, u svakom smislu riječi je ekstrem. ON ili mrzi ili voli, ili je opsesivno zainteresiran ili vas potpuno ignorira, i kao što izreka kaže, iz bitke izlazi “kao pukovnik ili kao pokojnik”.

“Biti, ili ne biti”, čuveni je citat iz Šekspirovog Hamleta. A Hamlet je morao biti Škorpion u horoskopu. Jer svaki Škorpion proživljava svoju verziju Hamleta na dnevnom nivou, trenutke drame, s elementima tragedije, gdje svaka odluka ima samo dva dijametralno suprotna ishoda. Dakle – biti, ili ne biti…

No, krenimo ipak od početka. U natalnoj astrologiji, Sunce je “prvo svjetlo”, centar svijesti, srce horoskopa, srce čovjeka, naš temperament, naše dostojanstvo, naš ego i naša volja. Sunce predstavlja i oca, muža, direktora, predsjednika i generalno svaku vrstu autoriteta i hijerarhije. Sunce je glavni junak u filmu koji se zove “život”. A kakvog je žanra taj film, kada se nekome Sunce nađe u znaku Škorpiona? Pa naravno, drama!

Sunce svake godine boravi u znaku Škorpiona između 23. listopada i 22. studenog. Škorpion je vodeni, fiksni znak, koji upravlja sredinom jeseni. Simboličan prikaz perioda Škorpiona (Sunca u Škorpionu) bi bio: oluja u kasno jesenje popodne.

Škorpion je intenzivan, odlučan, snažan, hrabar i odvažan, ustrajan, tajanstven, prodoran, istraživač je, snalažljiv, a po nečijem mišljenju čak i zadrt. Znakom Škorpiona vladaju Mars i Pluton, kao i znakom Ovna. Iako dijele vladare, Ovan i Škorpion se razlikuju u mnogim stvarima. Ovan je vatreni, aktivni, muški znak, inicijator, početak života, dok je Škorpion vodeni, ženski, pasivni znak, vladar smrti i propadanja. Ovan kao prvi znak daruje život, Škorpion kao osmi znak ga oduzima. Ovan napada, a Škorpion uvijek brani.

Iako se za Škorpiona vezuju negativni pojmovi kao što su smrt, strah, destrukcija, propadanje, kraj, inat… Škorpion ipak predstavlja i regeneraciju, smrt starog i početak novog. Pogledajte za trenutak glif (simbol) znaka Škorpije. Uočit ćete tri vrha i dva dna. Dakle, svaki Škorpion će u životu dva puta doći do vrha i dva puta biti srušen do dna, ali opet postoji šansa da na repu Škorpiona, poput feniksa, uskrsne iz pepela u punom sjaju. Drugim riječima, Škorpion je toliko tvrdoglav, da neće ni umrijeti kada mu dođe vrijeme, već isključivo kad on to želi.

Nastavak na sledecoj strani…

Stranice: 1 2