Nije jednostavno kao sto izgleda: Mozete li Vi resiti ovaj zadatak?!

Nije jednostavno kao sto izgleda: Mozete li Vi resiti ovaj zadatak?!

15 Februara, 2020 0 By Pleomax993

Znamo da volite da resavate kako mozgalice, tako i matematicke zadatke. A upravo zbog toga se mi trudimo da vam ih sto je moguce cesce pripremamo. Upravo zbog toga vam mi i ovoga puta donosimo jedan matematicki zadatak, ali ovaj zadatak nije jednostavan nego je komplikovan i zbog toga ce mnogi pogresiti pri njegovom resavanju…

 

Da bi se doslo do tacnog resenja ovog zadatka pre svega je potrebno vreme. Ovaj zadatak niko ne moze resiti u kratkom vremenskom roku i to zbog toga sto on nije jednostavan. A kako bi dosli do tacnog resenja ovog zadatka isto tako ce vam biti potreban veliki oprez, jer vam se veoma lako moze desiti da napravite gresku pri resavanju ovog zadatka.

Isto tako vi prosto morate da povedete racuna o redosledu matematickih operacija i da shvatite koja matematicka operacija ima prednost u odnosu na neku drugu, jer je to kljucno kod resavanja ovog zadatka.

Izdvojite malo svog dragocenog vremena, razmislite o ovom zadatku i pokusajte ga resiti. Medjutim, i ako ne uspete, ne brinite, mi cemo vam tacno resenje ostaviti ispod.

Nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2