Prema verovanju VESNA JE žena koja DONOSI RADOST I KOJA JE ČISTOG SRCA!

Prema verovanju VESNA JE žena koja DONOSI RADOST I KOJA JE ČISTOG SRCA!

14 Marta, 2020 Off By Jovana

Vlastito žensko ime Vesna krasi zaista lepo značenje i simbolika. Ovo ime je staro-slovenskog porekla.

Poznato je da se danas deci daju neka “modernija” imena. Iz tog razloga na žalost ovo vlastito ime gubi na popularnosti. I te popularnost ne opada samo u našoj zemlji, već na žalost i u zemljama regiona.

Kao što smo već napomenuli, poreklo vlastitog ženskog imena Vesna je iz staro-slovenskog jezika. Veruje se da je ime nastalo od slovenske boginje proleća Vesne. Takodje se veruje da je poteklo od reči “vesnik” što znači onaj koji najavljuje proleće, sunce i radost.

Pored ovoga postoji i rusko poreklo imena Vesna. U ruskom jeziku ovo ime bi značilo: mladost; radost ili nesputana lepota.

Postoji još jedna mogućnost verovanja. Vlastito žensko ime Vesna bi moglo nastati i  iz staro-indijskog jezika. Sa te strane nastaje od reči “vas” što u prevodu znači: svetlost; svetlinu; dan; jasnoću.

Vlastito ime Vesna prema značenju nosi žena koja je rodjena da donosi sreću i radost. Ovo vlastito žensko ime nose žene koje su vesnici proleća. Žene koje su simbol topline. Žene koje su oličenje svetlosti. Žene koje su srećne. Nose žene koje su razdragane. Vlastito žensko ime Vesna nosi žena koja je vedra. Ovo ime nosi žena koja je poletna. Nju krasi izuzetno čisto srce. Vesna je žena koja je poletna. Ovu ženu ćete uvek prepoznati po velikoj količini pozitivnosti koju nosi u sebi. Žena koja će vas očarati svojih vedrim duhom. Žena koja je pre svega prelepa iznutra, tu se krije ogromna lepota.

Nastavak na sledećoj stranici…

Stranice: 1 2