Prema značenju ime MARINA nosi žena koja je TAJNA i koja se poredi sa morskom sirenom!

Prema značenju ime MARINA nosi žena koja je TAJNA i koja se poredi sa morskom sirenom!

13 Marta, 2020 Off By Jovana

Vlastito ime Marina je predhodnih godina, jedan vremenski period bilo zapostavljeno. Medjutim, njegova popularnost munjevito se vratila i postalo je jedno od popularnijih ženskih imena. Ponovo se roditelji rado opredeljuju za ovo vlastito ime kada su devojčice u pitanju.

O samoj popularnosti govore i pesme koje su posvećene baš imenu Marina.

Kada pričamo o poreklu imena Marina ono potiče iz italijanskog jezika od reči “marine” što u prevodu znači morska pena.

U grčkoj mitologiji kada govorimo o imenu Marina, ona se smatra boginjom moreplovaca.

Takodje ovo vlastito žensko ime je usko povezano i sa boginjom Afroditom. Veruje se da je ovo boginja rodjena iz morske pene. Zbog toga se veruje da je bila prava lepotica i simbol ljubavi, plodnosti i svega lepog.

Postoji još jedna predpostavka da je ime marina nastalo od muškog imena “Mario” ili reči “mariole”. Medjutim, ako i ovo uzmemo u obzir značenje ostaje isto.

Bezobzira koje poreklo da uzmemo za najtačnije, značenje imena Marina ostaje apsolutno isto. Prema tome ovo žensko ime nosti žena koja se smatra morska. Ona koja je rodjena iz morskih talasa. Ona kojoj je drugo ime morska sirena. Žena koja je tajanstvena kao more. Savremeniji prevod ovog imena znači morska luka ili pristanište.

Takodje ovo ime nosi žena koja je potekla iz morskih dubina. Ona koju je more poslalo. Rodjena na moru. Ona koja je tajna. Ona koja je neuhvativa. Ona koja predstavlja veliku misteriju. Predstavlja plavetnilo mora. Ova žena predstavlja lakoću postojanja. Žena koja u sebi nosi neopisivu lepotu i mir. Jednostavno ona je žena morska pena.

Nastavak na sledećoj stranici…

Stranice: 1 2