TANJA tvoje ime ti poručuje da si POSEBNA I VREDNA DIVLJENJA!

Tanja, danas si ti ta kojoj želimo da posvetimo pažnju i da te podsetimo koliko si ti divna osoba.

Želimo da ti ulepšamo ovaj dan i da ti kažemo koliko posebno ime nosiš koje ima predivno značenje.

Vlastito žensko ime Tanja u davna vremena se smatralo nadimkom ili imenom od milja. Takodje verovalo se da je nastalo od ruskog imena Tatjana. Medjutim, u današnje vreme ovo vlastito žensko ime, tj. ime Tanja se koristi kao samostalno ime.

Moramo reći da roditelji koji znaju poreklo i značenje imena Tanja veoma rado svojim novorodjenim devojčicama daju ime Tanja.

Sada ćemo vam malo pričati o poreklu ženskog imena Tanja.

 

PRIDRUŽITE NAM SE i zabavite se sa nama svakog dana. KLIKNI >>>OVDE<<<

 

Kao što smo već napomenuli na početku teksta neki etimolozi tvrde da je ime Tanja nastalo kao izvedenica od imena Tatjana. Ime Tatjana je zastupljeno u ruskoj književnosti.  Ovo ime s toga znači kraljica vatre, ciganka; vatrena duša; vatrena kraljica

Postoji i drugo verovanje, a to je da je ime nastalo od latinske reči „Tatius“ ili „Titiania“ ili od grčke reči „Titania“. Iz oba jezika ove rečiu imaju isto značenje, a to je div; veliki; moćan; ogroman; nesagledive veličine. 

Vlastito žensko ime Tanja ima izuzetno lepo značenje. Mnogi roditelji su zbog značenja i porekla dali svojoj devojčici ovo prelepo ime. Ime Tanja nosi ona žena koja je rodjena za velika dela. Tanja je žena koja je neukrotiva. Ona je vatrena. Ona je žena koja je jaka i svoja. Tanja je žena koja je moćna. Ona koja je uticajna. Tanja je žena koja je značajna. Ime Tanja nosi žena kojoj se svi dive. Ona koja je odlučna. Ona koja je hrabra. Ona koja je energična.

Nastavak na sledećoj stranici…

Odgovori