U periodu smo Saturna u Jarcu sve do 23.03.2020. – Sudbinski događaji iz temelja mijenjaju naše živote!

U periodu smo Saturna u Jarcu sve do 23.03.2020. – Sudbinski događaji iz temelja mijenjaju naše živote!

Juli 10, 2018 Off By luca

Saturn je trenutno “kući”, u Jarcu koji je njegovo prirodno stanište (od 19.12.2017. do 23.03.2020). Trenutno smo i u periodu retrogradnog Saturna (od 18.04. do 06. 09. 2018.). Posljednji put se kretao tim znakom od kraja 1988. do početka 1991., pa se pokušajte prisjetiti što vam se događalo tih godina jer bi se mogle ponovno odmotati neke slične teme.

Svi osjećamo ovaj tranzit, neko više, netko manje, no sigurno je da dolazi do nekih ključnih zaokreta u našim životima.

Poznat po svojoj prisnoj vezanosti uz vrijeme, granice i ograničenja, Saturn nam omogućuje da spoznamo granice naših mogućnosti, ali i da ih postavimo u odnosu prema drugima kako bismo se zaštitili od razočaranja i bolnih iskustava. Pomaže nam da shvatimo kad je vrijeme da zastanemo i preispitamo ostvareno, prije nego što krenemo dalje. Kada ovaj planet ne bi postojao živjeli bismo bez ograničenja i pravila, kako unutarnjih tako i vanjskih.

Ponosno nosi svoj naziv Gospodar Karme, učeći nas kako je mudro djelovati s pozicija ispravnosti i vlastitih moralnih pravila jer svi loši postupci prije ili kasnije stignu na naplatu. Njegova simbolika odnosi se i na dužnosti, disciplinu, spremnost na preuzimanje odgovornosti za vlastita djela, na stvaranje vrijednosti. Obično sa svojim utjecajem donosi strah i tjeskobu, no često se zaboravlja da su mudrost i zrelost njegove glavne vrline. Iako nas njegov utjecaj ponekad pogodi teškim iskustvima kao što je prekid veze, gubitak drage osobe, to nije uvijek nužan slijed zbivanja. On nam pomaže da rastemo, učimo o sebi i životu te s pravom nosi naziv životni učitelj. Iz našeg života odlazi samo ono što je izgubilo vrijednost i što nas koči u daljnjem razvoju i napretku.

Saturn redovito prizemljuje stvari i događaje i djeluje po principu, požet ćeš ono što si posijao. Ukoliko ste bili lijeni, neodgovorni prema sebi i drugima ili činili neke druge stvari koje su vas ili vaše bliske odnose dovele u tešku situaciju, Saturn će djelovati po principu lekcija. ‘Šalje’ vam događaje koji će vam pokazati neispravnost i štetnost vaših postupaka s ciljem da preispitate sebe i naučite se odgovornom postupanju.

Saturnov utjecaj često nas primorava da tražimo dublji i istinitiji smisao svega što se događa. Zaboravite na slijeganje ramenima, odmahivanje rukom, na ignoriranje svih onih situacija koje vam se često ponavljaju, a vi ih ne rješavate. Vrijeme je da zasučete rukave i prihvatite se posla.

On traži i postavljanje granica. Ne smijete više dopuštati da vas ponašanje nekih osoba ugrožava, da drugima dajete više nego sebi, odnosno da zanemarujete vlastite potrebe.

Često će nas vratiti u prošlost, u neku za nas ključnu situaciju koja je obilježila naše odrastanje ili postupke. Možda ćete morati proraditi svoj odnos prema autoritetima, roditeljima ili se ozbiljno prihvatiti posla kad je posrijedi vaš brak ili ljubavna veza.

Saturn hladi, odvaja, traži racionalan stav i distancira od emocija, a sve kako biste mogli jasnije vidjeti ono što vam se događa. Povezuje se i sa starijom životnom dobi, smrću i ograničenjima.

Saturn upravlja koljenima, kostima, zubima, stopalima, zubima te slezenom i kožom. Taj planet je vladar Jarca i Vodenjaka. Saturn nam daje do znanja kad je vrijeme da se zaustavimo i tjera nas da odrastemo, učeći nas samozatajnosti i odricanju. Uči nas o granicama naših mogućnosti.

Saturn je planet postignuća i ambicije. Njegove boje su crna i siva, dan u tjednu je subota, a metal je olovo. Saturn nam u horoskopu ukazuje na osobine koje su nam potrebne za postizanje životnih uspjeha.

Njegovo kretanje znakom Jarca zahtijeva od nas mudro i učinkovito korištenje vlastitih resursa, naporan rad, realan pogled na život i ambicije, strpljenje, stvaranje reda i strukture u životu. Očekuju nas novi počeci i završeci, na svim poljima, a ponajviše na profesionalnom planu. Odnosi s autoritetima, starijim osobama, ocem, muškarcima postaju važni.

Ponekad će nam nametnuti ograničenja ili nas zadržati u napredovanju, ali samo da bismo shvatili što želimo i koliko smo spremni za to što želimo. Ponekad se ta energija može činiti teško podnošljiva, ali imajte na umu da Saturn uvijek ima najbolje interese za nas, nije tu da kazni, već da poduči.

Neumoljivo nas gura prema naprijed jer želi da postignemo najveći mogući potencijal. U ime toga priuštit će nam i teže udarce i padove jer zna da ćemo iz takvih iskustava izaći jači i odlučniji.

Nastavak na sledecoj  strani…

Seiten: 1 2 3