22 stvari koje žene sa stavom NEĆE napraviti: Sedma je ZNAK moći!

22 stvari koje žene sa stavom NEĆE napraviti: Sedma je ZNAK moći!

24 Jula, 2018 Off By luca

Žene sa stavom i samopouzdanjem su uspješne i njihovo mišljenje se cijeni, ali njima to i nije važno jer ne traže površnu popularnost niti vrednovanje od drugih da bi bile sigurnije u sebe. One uvijek drže do sebe, poštuju druge, vode računa o svom poslu i životnom ritmu, ali ne mjere svoju osobnost po onome što imaju. Također, ovakve žene nikada ne rade sljedeće stvari:

1. Ne ogovaraju

Samopouzdane i jake žene ne govore o drugima, one govore o idejama, ciljevima, planovima…

2. Ne sumnjaju u sebe

Pažljivo i polako donose odluke, razmatraju stavove za i protiv, ali nikada ne sumnjaju u sebe, jer oklijevanje i nije dio njihove ličnosti.

3. Ne prate slijepo trendove

Ne prate slijepo trendove, jer se vode onim što je njima potrebno, neophodno i adekvatno njihovom poslu, potrebama i stilu, osobnosti i ponašanju.

4. Ne potiskuju osjećaje

Kada im je nešto na umu to će i reći. Kao dio samopouzdanja dolazi i sposobnost da govore ono što misle, a ne ono što drugi žele čuti.

5. Ne prave kompromise kada je briga o sebi u pitanju

Životni ritam im je važan i vode računa kako će pravilno i zdravo živjeti. Dobro balansiraju između poslovnog i privatnog života, redovitog sna i zdrave prehrane.

6. Ne prihvaćaju sve što im se servira

Ne slušaju i ne prihvaćaju sve što im se servira. Vole same procijeniti situaciju, da same vrednuju i odlučuju formirajući stav prema zaključcima koji su pažljivo napravljeni.

7. Ne traži vrednovanje od drugih

Kada žena sa samopouzdanjem vjeruje u sebe, tuđi sudovi i potvrde joj nisu potrebne pa tako to i ne traži od drugih.

8. Ne gube vrijeme na zabrinutost

Vrijeme je dragocjeno, pa se tako žene sa samopouzdanjem trude da ga ne troše na zabrinutost i na to što će i kako će u budućnosti. One razmisle, odluče i djeluju bez vezanosti!

9. Nije im potrebno sažaljenje

Ne vole se samosažaljevati, niti da to rade drugi umjesto njih. Razumiju kada naprave grešku, analiziraju je i nauče nešto iz toga, ali nikada ne žale.

10. Ne plaše se biti opuštene

Izgled je bitan kada je prvi dojam u pitanju i one su toga svjesne, ali kada je u pitanju šetnja plažom, ležerni, neobavezni dani, ne brinu ako im kosa nije idealna i ako nemaju šminku.

Nastavak na sledecoj  strani…

Stranice: 1 2