Danas, petak 13.07. je pomrčina Sunca u Raku – Događaj koji će obilježiti narednih 6 mjeseci

Danas, petak 13.07. je pomrčina Sunca u Raku – Događaj koji će obilježiti narednih 6 mjeseci

Juli 13, 2018 Off By luca

 

Mjesec je u znaku Raka gdje nas danas, 13.7. očekuje djelomična pomrčina Sunca. Događaj koji će obilježiti period od narednih 6 mjeseci.

Sunce je u Raku opozitno Plutonu. Venera je podržana Uranom. Jupiter je krenuo direktno.

Energija Raka ovih dana stavlja naglasak na emotivne i obiteljske drame. Raspad sistema i moći. Želja za prevlasti. Uvijek govorim koliko ne volim vidjeti Sunce i Mars u Raku. Niti kod žene. Niti kod muškarca.

Često, uz izuzetke, ako su te planete “napadnute” postoji problem s muškom energijom. Ili je u pitanju bolest. Ili disfunkcionalna obitelj. Ili gubitak jednog roditelja. Očinske figure. Problemi s istim. Ili nemogućnost održavanja trudnoće. Carski rez. Borba da se ostvari obitelj. Borba da se zadrži brak.

Najčešće je ovo aspekt Edipovog kompleksa. Miješanja majke u emotivne odnose sina. Nesigurnost i potisnuta agresija muškaraca koja se ne vidi na prvi pogled. Za sve je to divan i krasan obiteljski čovjek do trenutka dok se ne spozna istina.

Ovo je slabost ratnika. Problem s izražavanjem seksualne moći. Devijacija istih. Problemi i operacije želuca, trbuha i grudi. Uvijek postoji nešto što se manifestira kao borba da se održi odnos, brak, zajedništvo.

Kako je eklipsa baš u znaku Raka, opozitna Plutonu, za očekivati je da narednih mjeseci, ali i dana, imamo sukobe moći unutar obitelji. Borbe za položaj. Aktivirane razvode. Preseljenja. Investiranja u nekretnine. Započinjanje privatnih poslova. Traženje svog karaktera i želje da se isti ispolji.

Pluton donosi korjenite promjene u sisteme naših vrijednosti. U zajedništvo. Transformira emocije. Traži da svatko preuzme svoje funkcije u društvu. Odnosima. Da se stabilizira. Da se promijene i utemelje temelji. Da se otkrije jesmo li polovični ili cijeli u odnosima. Jesmo li predani ili prepušteni. Težimo li ili imamo vrijednosti.

Jer nije sve što vrednujemo i vrijedno. I nije sve što nosimo uteg. Neke su teškoće tu da pokažu koliko možemo. I s kim.

Utjecaj eklipse ovisi o horoskopu pojedinca. I neće svakom donijeti isto. Zato je dobro poznavati svoje planete. I pripremiti se na događaje. Eklipsa je najjača kada dodirne neku vašu planetu. A ova će se odvijati na 20*Raka.

Emotivna ludila su na snazi. Bitno je da ste oboje na istoj strani.

 

Venera u trigonu sa Saturnom

Venera je u trigonu sa Saturnom: Razgovarajte jedno s drugim, shvatite da će vaš partner katkad trebati biti sam. Tu nastaje problem: ta se potreba možda neće pojaviti kod oboje u isto vrijeme. Katkad želite biti s njom, a ona želi biti sama. Tu se ništa ne može učiniti. Tada je morate razumjeti i ostaviti samu. Katkad vi želite biti sami, a ona želi doći vama. Recite joj da se tu ništa ne može učiniti.

Treba stvoriti više međusobnog razumijevanja. To ljubavnicima nedostaje. Oni imaju dosta ljubavi, ali nemaju dovoljno razumijevanja. Njihova ljubav umire na hridinama nerazumijevanja.

Sama, ljubav je vrlo glupa. S razumijevanjem, ljubav može dugo poživjeti, može imati uzvišen život – može imati mnogo zajedničkih radosti, mnogo prekrasnih trenutaka, velikih i pjesničkih doživljaja.

Nastavak na sledecoj  strani…

Seiten: 1 2