Prema znacenju ALEKSANDRA je zena koja je BORAC ZA PRAVDU!

Prema znacenju ALEKSANDRA je zena koja je BORAC ZA PRAVDU!

6 Jula, 2019 Off By Jovana

Zensko ime Aleksandra je jedno od najlepsih, pri tom jedno i od najstarijih imena. Iako ovo ime vuce jos od davnina to ga ne sprecava da i dan danas bude veoma popularno. I u danasnja vremena roditelji se veoma rado odlucuju za ovo predivno tradicionalno zensko ime.

Poreklo zenskog imena Aleksandra

Vlastito ime Aleksandra potice jos od helenske mitologije. Veruje se da je ono bilo ime od milja zeni vrhovnog bozanstva Olimpa, Zevsu. Ona se zvala Hera i bila je zastitnica polubogova i ljudi. Ona je bila zena puna razumevanja i ljubavi za svaku osobu. Svakome je htela da pomogne i cuje njegovu sudbinu.

Takodje se veruje da je ime Aleksandra zenska varijanta grckog imena Aleksandro. A ovo ime je nastalo od sledecih reci;

  • Alexo sto u prevodu znaci zastita, odbrana, stit, moc odbrane.
  • Druga rec je androz sto znaci osoba, ccovek, ljudsko bice.

Tako da bi u prevodu sa staro grckog znacilo ovo ime zastitnik ljudi ili onaj koji stiti sve ljude.

Znacenje vlastitog imena Aleksandra

Vec smo u predhodnom tekstu objasnili da ime Aleksandra sa staro-grcog jezika znaci ona koja stiti ljude i koja je zastitnica ljudskog bica. Ona je jos i zena koja je veciti borac za pravdu. Zena koja je milosrdna i pravicna. Zena koja ce bez razmisljanja pruziti ruku i podrsku u nevolji kome god da je to potrebno. Covecna osoba. Zena koja je ljudska dobrotvorka. Zena koja ce u svakom momentu, po svaku cenu braniti ljude oko sebe. Zena koja je poznata svima koji je znaju kao pravednica.

Ako zelite da saznate vise, procitajte nastavak na sledecoj stranici…

Stranice: 1 2