Retrogradni Merkur u Lavu od 27. jula do 17. avgusta 2018: Mnoge veze iz prošlosti će se obnoviti ali ubrzo će doći do novih problema

Retrogradni Merkur u Lavu od 27. jula do 17. avgusta 2018: Mnoge veze iz prošlosti će se obnoviti ali ubrzo će doći do novih problema

28 Jula, 2018 Off By luca

Retrogradni Merkur u Lavu od 27. jula do 17. avgusta 2018: Merkur u Lavu krenuće retrogradno u večernjim satima 27. jula i biće retrogradan sve do 17. augusta 2018. godine. Retrogradni Merkur u Lavu će inicirati pojačanu sujetu kod ljudi. Želja da se bude u pravu po svaku cenu, što često vodi u frustracije, a onda i u ljutito, besno i agresivno ponašanje. Iz tog razloga, za vreme ovog retrogradnog Merkura, najviše će biti narušeno polje komunikacija sa drugima.

Zato, dobro se pripremite za sve važne razgovore. Nikako nemojte upadati u vatru, već ako sagovornik kaže nešto što vam se ne dopada, odbrojite do 10, pa mu odgovorite. A ako je njegov način komunikacije nadmen i agresivan, na fin način mu recite da vi ne želite da razgovarate na takav način, te da se o svemu može razgovarati mirno i bez ikakve tenzije, piše astrolog Damir Igor za Astro portal.

Najviše izazova u komunikaciji može biti sa nadređenima, ljudima na položaju i muškim autoritetima u porodici. U slučaju da treba da rešite kakav problem sa osobom koja vam je nadređena, najbolje bi bilo da prolongirate razgovor za period od 18. avgusta na dalje, da bi se sve kockice posložile. A ako baš morate, onda postupajte diplomatski. Kada smo već kod komunikacije, retrogradni Merkur u Lavu daje gordost, hvalisanje, lažno samopouzdanje, izraženu sujetu. Mnoge od vas će nervirati ljudi sa ovim osobinama.

Ovaj period nije povoljan za sve ono što se tiče boljeg statusa, unapređenja, jačanja moći i slično. Sada je vreme za dokazivanje, daleko veći trud, učenje propuštenih lekcija, kao i završavanje onog što je ostalo nedovršeno, a kako bi do toga došlo u budućnosti. Mogući su i izazovi u komunikaciji sa decom. Nikako nemojte potencirati strogoću, već im pristupite sa apsolutnim razumevanjem i izdvojite što više vremena za razgovor. Ukoliko se dete opire, ne padajte u vatru, ne ljutite se, već mu kažite da na takav način ne želite da razgovarate, sve dok ne bude spremno na normalnu i civilizovanu komunikaciju. Kritikovanjem se ne postiže ništa, već samo kontraefekat.

 

Većina problema koje roditelji imaju sa odraslom decom potiče upravo od toga što su ih često kritikovali tokom vaspitavanja. Ako vaše dete ima krupnih problema, kao što su ozbiljni poroci, onda je stručna pomoć neminovna. Svi drugi problemi će se rešiti, ako ne budete padali u vatru i kritikovali, a sad što se neće moći rešiti odmah, pa strpite se. Vrlo važno, nikako sebi ne smete dopustiti brigu, jer time samo odašiljete negativnu energiju prema svom detetu.

Treba ići sasvim suprotno, a to je podizati svoju vibraciju i raspoloženje, što će doprineti da dođete do novih uvida, spoznaja i rešenja za problem koji imate sa svojim detetom. Nekada je dovoljna i samo komunikacija u kojoj ste vi na visokoj vibraciji. Takođe, strogo povedite računa o sigurnosti vašeg deteta na internetskoj mreži. Pored navedenog, ovaj period nije povoljan za planiranje začeća, kao ni za podvrgavanju procesu vantelesne oplodnje.

Polje ljubavi će svakako biti izraženo. Pruža se mogućnost za obnovu mnogih veza iz prošlosti, međutim, kako je Venera (planeta ljubavi) u znaku Device, odnosno na mestu svog pada, vrlo brzo će doći do novih problema, pa je u tom slučaju najbolje pustiti emocijama neka prespavaju. Doći će i do novih zaljubljivanja, mada će uglavnom biti platonskog karaktera, a ako i počne veza, neće dugo potrajati. Takođe, nikako nije dobro za planiranje braka i zajedničkog života, to ostavite za period od 18. augusta pa na dalje.

Nastavak na sledecoj strani…

Stranice: 1 2