Venera u Djevici do 07. 08. 2018. – Svi kao jedno!

Venera u Djevici do 07. 08. 2018. – Svi kao jedno!

Juli 20, 2018 Off By luca

Venera je planet koji primarno vlada emotivnim aspektom čovjekove ličnosti i postojanja. Significira izražavanje emocija i osjećaja, sve bliske odnose koje imamo sa drugima, pa tako i ljubavne odnose, zatim, humanost, kreativnost, umjetnost, estetiku i modu, kao i uživanje u svakodnevnim stvarima i aktivnostima.

Venera je u znaku Djevice na mjestu svog pada. Pad predstavlja loše dostojanstvo jedne planete. No, nikako se ne može tumačiti bukvalno. Venera u Djevici itekako ima sav Venerin potencijal, kao i Venera na mjestu svog sjedišta, odnosno Venera u Vagi ili Biku, ili pak kao egzaltirana Venera. Jedino što je razlikuje od Venere u visokim dostojanstvima, odnosno na mjestu sjedišta ili egzaltacije, jest način na koji manifestira svoje osobine.

Na primjer, rečeno je da Venera significira humanost. U znaku Djevice koji significira brigu, njegu i služenje, Venera još snažnije dobija humani poriv, a ono što ju čini slabom jeste upravo njena slabost i bolećivost na one kojima pomaže i druge ljude uopćeno. Venera u Djevici isprva djeluje najhumanijom, ali sagori u toj svojoj humanosti, te postaje žrtva i gubi sebe.

Izražen humani poriv

Svi koji imate imalo naglašene crte brižnosti, požrtvovanosti i humanosti – ovo je vaše vrijeme! Jaka je potreba za pružanjem pomoći drugima i kada oni to ne traže. I onima koji su vam najbliži, i onima koji su vam bliski, i onima koje prvi put vidite. Nema potrebe da potiskujete tu potrebu.

Ovo je vrijeme kada jedni drugima trebamo pokazati da smo samo jedno – da smo dobri ljudi, da nismo loši, kao što mislimo ili kao što nas stalno putem medija uvjeravaju. Samo smo se možda malo udaljili, i to ne samo jedni od drugih već od sebe samih. No sjajno je što se možemo vratiti na taj kolosijek sa koga smo skrenuli.

Venera u Djevici nas uči da pomagajući drugima, mi zapravo pomažemo sebi samima. Priče, poput prvo pomozi sebi, pa onda misli na druge, totalno su apsurdne, jer svi smo mi jedno. Svi smo mi energija, svi smo mi dio jednog Izvora, Boga, ili nazovite kako vi osobno želite. Ako ste baš izraženo brižni, požrtvovani i humani, važno je samo da u ovom periodu ne izgubite granicu i ne sagorite.

Najveći je dar pomoći drugima, ali i taj dar ima svoj usud, ako se pretjera, a taj usud je žrtvovanje. Ako ste žrtva određenog vida nasilja, ovaj period će vas kroz teške lekcije naučiti kako je neminovno reći ne. Mnogo više posla će imati svi koji se bave humanim zanimanjima i aktivnostima. Možda vam dođe i da kažete sebi – što mi je sve ovo trebalo, ali samo na kratko.

Može se vrlo lako dogoditi da se zauzmete za osobu kojoj uopće nije potrebna pomoć, ili ju ne želi prihvatiti, za osobu koja laže i manipulira, i to posebno u periodu do 27. jula. kada će biti izražen utjecaj konjunkcije Marsa i Ketua. No, sve i da vam se spomenuto dogodi, ne očajavajte, to je vaša karmička lekcija iz koje možete naučiti mnogo toga.

Odnosi sa drugima

Što se tiče odnosa sa drugim ljudima, mnogi ćete biti zatvoreni i pokazivanju emocija i osjećaja, ali to će nadomjestiti vaša dobra i plemenita djela. Venera u Djevici djeluje hladno na prvi pogled, no to je samo njen loš marketing koji ima radi svojih emocija. Stoga, nemojte u ovom periodu prosuđivati emocije i osjećaje drugih na prvu. Iza nepristupačne i samoj sebi dovoljne spoljašnjosti krije se najdivnije biće, koje je samo mnogo puta ranjeno u davanju drugima, i dalje vjeruje da postoje dobri ljudi, samo trenutačno nema snage.

Venera u Djevici je poput Pepeljuge. Ako na primjer primijetite da je netko zatvoren i nepristupačan, a pritom u ovom periodu imate intenzivan odnos sa njime, ili da se netko koga dugo poznajete prilično promijenio i zatvorio, ne ignorirajte ga. Priđite mu, jer su mu bez obzira na sve, upravo sada najpotrebnija pomoć, topla riječ, zagrljaj.

Nastavak na sledecoj strani…

Seiten: 1 2 3